dziekuje rowniez za spota
brzęczyk niewyłączonych świateł
Zwiń
X
-
brzęczyk niewyłączonych świateł
Witam,
Mam mały problem,
Żona często jeździ moim szkodnikiem i niestety po zakończeniu jazdy zostawia włączone światła i idzie do domu. Zastanawiałem się czy nie ma w tym samochodzie jakiegoś brzęczyka który przypomina o niewyłączonych światłach. Powiedzcie mi gdzie tego szukać?Była Octa 90 w dizlu teraz jest Rapid w benzynie KONICHIWA... !!!
-
-
lookashECL, powinnes cos takiego mieć. Jezli chodzi skode, vw to i tyle jest dobrze, ze mozna zostawic ew na światłach postojowych.......
[ Dodano: Wto 20 Paź, 09 12:30 ]
Nie jestem na 100% pewny ale ten brzeczyk w 01 znajdje sie gdzies przy przekaźnikach - ale to juz niech potwierdza "fachmani"
Komentarz
-
-
lookashECL, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=8013 to rozwiaze twój problem z brzęczykiem :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123lookashECL, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=8013 to rozwiaze twój problem z brzęczykiem :wink:
Komentarz
-
-
Brzęczek działa.
Jak wkładam kluczyk i go przekręcam to włączają się wszystkie ikonki i kilka razy słychać brzęczyk, a następnie się on wyłącza i wtedy dopiero odpalam samochód. Dlatego też brzęczyk musi działać bo go słychać.
[ Dodano: Wto 20 Paź, 09 18:25 ]
piotrek_os i Maru123, a co wy o tym myślicie?
Czy faktycznie jest tam jakiś czujnik otwarcia drzwi?
Czy tylko zwykły mikroswitch?Była Octa 90 w dizlu teraz jest Rapid w benzynie KONICHIWA... !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lookashECLBrzęczek działa.
Jak wkładam kluczyk i go przekręcam to włączają się wszystkie ikonki i kilka razy słychać brzęczyk, a następnie się on wyłącza i wtedy dopiero odpalam samochód. Dlatego też brzęczyk musi działać bo go słychać.Było, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
-
Brak dźwięku przy zostawionych włączonych światłach nie zawsze oznacza mikrostyk. U mnie było tak: brak kontrolki otwartych drzwi po ich otwarciu, wewnętrzna lapka też nie zapalała się, nie było sygnału dzwiękowego po zostawieniu włączonych świateł - zapalało się za to światło w drzwiach po ich otwarciu. Coś nie łączyło w drzwiach - po zdjęciu boczku elektryk szybko zlokalizował problem - w moim przypadku też nie działało elektryczne lusterko.neverland
Komentarz
-
-
A kiedy powinien brzęczyk sygnalizować niezgaszenie świateł?
Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, czy otwarciu drzwi?
Ja mam taki problem że u mnie po wyjęciu kluczyka zapala się światło w podsufitce, ale przy otwarciu drzwi już nie (tylko drzwi od kierowcy).
Tak czy inaczej brzęczyk nie działa :?Grunt to śmigać!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez socha86czy otwarciu drzwi?
Zamieszczone przez socha86Ja mam taki problem że u mnie po wyjęciu kluczyka zapala się światło w podsufitce
Zamieszczone przez socha86przy otwarciu drzwi już nie (tylko drzwi od kierowcy).
Komentarz
-
-
Mnie też dopadł padnięty mikrostyk (nie działa brzęczyk w drzwiach od świateł, na wyświetlaczu nie pojawia się symbol otwartych drzwi i lampka się nie zapala)
Czy do wymiany potrzebne są konieczne wkrętaki typu torx? Jeżeli tak to mógłby ktoś podrzucić linka np. z allegro jaki zestaw kupić, który będzie pomocny nie tylko w odkręcaniu boczka drzwi i zamka.
Czy wymianiał ktoś ten mikrostyk korzystając z instrukcji zamieszczonej na forum? Chodzi o to czy nie ma żadnych problemów z wymianą?
który z tych lepiej zamówić? Czy ten wodoszczelny rzeczywiście dłużej wytrzyma?
Komentarz
-
-
Witam.
Podłączę sie pod ten temat jeśli można.
Mam podobny problem braku dźwięku brzęczyka świateł, ale jednocześnie u mnie podczas otwarcia drzwi pasażera, światło w kabinie się zapala. Do niedawna wszystko było o.k. Aha- nie pali sie też kontrolka otwarcia drzwi.
Czy to też wina mikrostyku?MK3 2.0TDCI
Komentarz
-
-
Czy mnie też dopadł padnięty mikrostyk? (nie działa brzęczyk w drzwiach , od strony kierowcy nie swieci światełko ani lampka wewnatrz kabiny również na wyświetlaczu nie pojawia się kontrolka otwartych drzwi ). Byłem u elektryka powiedział że to spory wydatek, ok 500 zł, zaproponował wykonanie obejścia z takim przyciskiem na dzialajacego jak w lodówce, po zamknięciu drzwi, koszt ok. 100 zł. Nie wiem na co się zdecydować?.Dipol
Komentarz
-
Komentarz